Nyheter

 

Inte bara utbildning 

Det är lätt att vi placeras in i facket utbildningsföretag för att vi har öppna utbildningar men vi sysslar med många andra intressanta saker också.

Vi stöttar idag ett stort energibolag med att införa en projektportfölj.

Vi har uppdrag med att hjälpa ett stort byggföretag i Stockholm med att effektivisera sin uppstarter av projekt.

Vi har tagit fram ett webbaserat verktyg för att mäta projektmognad, vilket brukar vara grunden till att ta nästa steg.  Nuläge, vi vet var vi befinner oss och vet vart vill vara om tre år, önskat läge.

Vi som är projektledare arbetar idag i dessa roller hos företag som är ledande inom sina verksamheter i Sverige.     

 Vi utför revisioner på projekt för att hjälpa kunder då de har problem (reaktivt och ibland då de vill säkerställa projektet (proaktivt)    

Verksamhetsutveckling kan vara både inom projekt eller enbart ledarskap, vi jobbar med båda dessa utmanande och spännande uppdrag.

Vi arbetar också med specialanpassade utbildningar för beställare, styrgrupper, projektledare, projektmedarbetare och referensgrupper.

Är du intresserad att veta med hör av er till Anita eller mig så berättar vi mer.

 

Anders Johnsson

 

Grundläggande värderingar

Vi brinner för att hjälpa människor som arbetar med projekt. Väldigt många människor drabbas då organisationer som ofta är dysfunktionella och som i all välmening försöker att använda projekt som arbetsform. Kunskapen är tyvärr inte så bra som den borde vara och det medför att onödiga problem och ökade kostnader uppstår.

 

I Sverige investerar vi otroliga 700 000 000 SEK årligen och mestadels använder vi projekt för att förverkliga idéer eller lösa problem. Endast 1/3 når projektets huvudmål, det vill säga 2/3 får skapa en plan B eller plan C eller når inte målet alls. Endast 1/9 mäter vilka effekter man uppnådde, det innebär att 8/9 vet inte hur det verkligen gick med den investering som gjordes. Mycket märkligt tycker vi.

 

Lösningen på problemet är ganska enkelt, det handlar om att få till en helhetslösning som passar organisationen och de människor som arbetar med projekt och löpande verksamhet. Portföljstyrning av projekt har funnits i Sverige sedan slutet på 1990-talet det är idag den största utmaningen för att företag som vill vara vinstgivande och attrahera duktiga medarbetare. Vi vet hur man gör och vi kan avslöja vår hemlighet för att lyckas, det enda som krävs är att du skickar ett mail eller ringer mig på 0702-012345 så ska jag berätta mer.

 

Utbildning

Vi har haft fullt upp med ”Kick Out” och ”Kick Off” för utbildningarna i Stockholm, Kalmar, Malmö och Karlskrona. Vi kursdeltagare är mycket nöjda och vi har fått väldigt fina recensioner, läs mer på www.utbildning.se

Vi växer i Sverige och kommer att starta upp verksamhet i Växjö under hösten, vilket vi tycker är väldigt roligt.

 

IPMA registrering

Vi håller på att IPMA registrera vår 11 dagars projektledarprogram hos svenskt Projektforum, det beräknas vara klart till höstens utbildningar drar igång. Ny ort detta år blir Växjö där vi tror att det finns goda utvecklingsmöjligheter.

 

Scrum

Vi utökar vårt nätverk med ledande konsulter inom sina verksamhetsområden och nu är det Arne Åhlander som vi hälsar välkommen till oss. Arne är kanske Sveriges ledande inom Agila metoder och ger både utbildningar och kan certifiera enligt Scrum. Länk till Arnes blogg AqquNews

 

Nya kunder

  • Kraftringen
  • Upplands Väsby, Projektledarutbildning
  • Vi arbetar också med att inventera och ge en helhetslösning för hantering av PUL-data hos en kund som är Sverigeledande inom sitt område

 

På väg in

Kunder som efterfrågar projektanalys, hjälp med att implementera projektportfölj samt kunder som efterfrågar projektrevision.

 

 

Nu börjar höstens utbildningar att närma sig avslut och ca 60 projektledare är färdiga att gå vidare till IPMA-certifiering.

Vi starta alltid med en "kick off" vilket innebär att vi är på ett trevligt ställe och genomför en två dagars utbildning under projektliknande former. Detta för att skapa och ge en känsla av hur det är att genomföra en projektstart som alla större projekt alltid bör göra enligt vårt synsätt. De flesta av våra kursdeltagare ska IPMA-certifiera sig på olika nivåer. Vi ger dem stöd hela vägen fram till de är klara med sin certifiering, skulle någon mot all förmodan inte klara sig hjälper vi till att överklaga till Svenskt Projektforum om något fel har begåtts. Vill kursdeltagaren göra ett andra fösök stöttar de lärarna man haft personligen så att man når sina mål. Vi lärare ger för övrigt kostnadsfri support inom projektkunskap och ledarskap resten av våra yrkesverksamma liv.

För att stärka vårt varumärke och ge våra kursdeltagare rätt utbildning har vi påbörjat en IPMA-registrering av vårt projektprogram för att validera att vi håller det vi lovar och att du som projektledare lär dig rätt saker.

 

Under hösten har vi genomfört ett antal öppna grupper Coachande ledarskap, tre dagar, med påbyggnad ytterliggare en dag. Dessa utbildningar fortsätter även under våren.

Vi har även genomfört ett antal kundanpassade utbildningar, bland annat för Rejlers ingenjörer och Göteborg stads projektledare